Mancaruri cu praz
Mancaruri / 07.01.2010

Mod de preparare

Mancarurile lejere, bogate in vitamine si minerale, te mentin in forma. Si daca esti in pana de idei, iti propun prazul, preparat in cateva feluri delicioase.

Ceea ce se stie mai putin este ca prazul este simbolul national al Tarii Galilor, nu doar al Olteniei.

Prazul are avantajul de a fi una dintre legumele usor de gasit iarna.

Asirienii, chinezii si egiptenii consumau praz pentru ca era considerat o leguma cu puteri miraculoase.

 

Se spune ca cei mai buni razboinici erau recompensati de Faraon cu un manunchi de praz.

Bogat in vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E si C, este si o rezerva de minerale esentiale: fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si zinc.

Are calorii putine si este recomandat in curele de slabit, pentru prevenirea celulitei, fiind un bun diuretic si laxativ.

 



Bors de praz

 

 

Mancare de praz cu masline

 

 

Sote de praz

 

 

Salata de praz

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro