Budinca de orez cu mere
Desert / 05.01.2010

Mod de preparare

Un deliciu care se prepara repede si se mananca tot!

Ingrediente:

 

o cana de orez, patru cani cu lapte, cinci oua, sapte linguri de zahar si alte doua pentru tapetat cratita, patru mere, scortisoara, vanilie, 50 grame unt, sirop de visine si nuca pisata pentru servit.

Preparare:

-        Curata merele, rade-le prin razatoarea mare si pune-le la calit cu o lingura de zahar si scortisoara, cateva minute, pana se topeste zaharul.
-        Pune la fiert orezul in laptele care clocoteste. Amesteca. Cand este gata, adauga sase linguri de zahar, untul si vanilia, apoi lasa sa se racoreasca.
-        Pune la topit doua linguri de zahar intr-o cratita mai inalta care poate merge la cuptor, topeste zaharul prin rasucire si tapeteaza peretii si fundul vasului. Aprinde cuptorul.
-        Separa galbenusurile de albus. Incorporeaza pe rand galbenusurile in orezul cu lapte. Bate albusurile spuma. Adauga-le in orez. Omogenizeaza.
-        La final, adauga merele si amesteca cele doua compozitii, fara sa se omogenizeze perfect, doar de doua-trei ori. Rastoarna compozitia in tava tapetata cu zahar si da la copt pana se rumeneste.
-        Rastoarna budinca cand este gata, imediat ce o scoti din cuptor (daca sta, zaharul caramelizat se intareste si nu iese intreaga).
-        Serveste cu sirop de visine si nuca pisata deasupra.
Sfat Eva: Poti servi budinca si cu altfel de siropuri si cu frisca, sos de vanilie sau sos de ciocolata, ori pur si simpu cu ciocolata rasa pe deasupra. Poti presara deasupra, inainte sa bagi budinca la cuptor, zahar care la copt se caramelizeaza. In orice combinatie, ai practic o alta prajitura.

  • rodi, luni, 02.08.2010 19:36
    budinca de orez cu mere

    Iti multumim pentru reteta ta.Am facut-o azi si mi-a iesit super buna!!!!chiar ca nu a mai ramas nimic...:-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro