Mâncare de pui cu roşii
Mod de preparare
O mâncare delicioasă, uşor de facut, cu aer mediteranean, unde combinaţia dintre măsline şi aroma rosiilor este perfectă. Ingredientele sunt pentru saşe porţii.Ingrediente:
6 pulpe de pui,
6 roşii mari,
200 grame măsline,
o legătură de mărar,
jumătate de lămâie,
4 căţei de usturoi,
sare după gust.
Preparare:
Separă ciocănelele de pulpă şi pune carnea la prăjit în ulei încins până se rumeneşte pe toate părţile.
Adaugă usturoiul tăiat mărunt, un pahar de apă (sau de vin alb), acoperă cu un capac şi lasă puiul să fiarbă înăbuşit 20 minute;
Dă roşiile prin răzătoarea fină. Rezulta suc proaspat de rosii.
Într-o tigaie, pune puţin ulei şi, când se încinge, adaugă sucul de roşii. Lasă-l să dea într-un clocot, ca să se lege puţin. Adaugă măslinele. Adaugă câteva felii de lămâie, cu tot cu coajă, în sos. Lasă să fiarbă, maximum cinci minute. Adaugă mărarul tăiat fin, potriveşte de sare şi piper;
Adaugă bucăţelele de carne de pui în sosul de roşii, completează cu sosul lăsat de pui, acoperă şi lasă totul pe foc mic, cinci-zece minute.
Ce bună este.mâine mă duc să iau nişte măsline şi o fac şi eu.