Ingrediente
2 cepe mari 2-3 linguri cu ulei 1/2 kg carne de porc (pulpa / spata) 1 legatura de marar 2 linguri de pasta de rosii 1/2 kg de castraveti murati 1 ardei gras sare piper
Mod de preparare
Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul gras. Apoi se adauga carnea taiata in cubulete. Se lasa pana cand carnea devine albicioasa. Se pune sare, piper (fiecare dupa cum va place), pasta de rosii amestecata cu un pic de apa. Apoi se adauga apa pana ce se acopera carnea si se lasa la fiert pana ce scade apa si se fierbe carnea (daca nu este fiarta carnea si este nevoie de mai mult timp se mai adauga apa). Castravetii murati (NEAPARAT murati in saramura, NU in otet) se taie feliute si se pun separat in apa sa fiarba 5-10 minute, pentru a iesi un pic acreala din ei. Apoi se adauga in mancarica impreuna cu mararul tocat. Se mai lasa la fiert pret de alte 5-10 minute.