friptura de iepure cu mamaliguta!
Mancaruri / 24.02.2013

Ingrediente

un iepure mare,un pahar de vin alb,condimente,piper ,foi de dafin,sare dupa gust,100 ml.ulei,2 capatani de usturoi,o ceapa mare,malai

Mod de preparare

Se taie un iepure mare si gras si se curata foarte bine,apoi se portioneaza si se pune intr-un vas peste care adaugam vinul alb,condimentele,piper,foi de dafin,usturoiul tocat marunt ,ceapa taiata in patru,uleiul,sare si lasam vasul la rece de seara pana dimineata ,apoi il bagam la cuptor cateva ore la foc potrivit de mare sa se rumeneasca bine.Intr-un ceaun punem 1 l .de apa la fiert cu putina sare si o lingura de malai in ploaie si asteptam sa clocoteasca ,cand apa clocoteste adaugam malai in ploaie si faem o mamaliga suficient de tare.Apoi pregatim un mujdei de usturoi din o capatana de usturoi bine tocat cu putina apa si sare ,punem friptura intr-o oala inalta cu capac si punem capacul si scuturam bine oala sa se patrunda mujdeiul in friptura,se serveste totul caldut alaturi de un pahar de vin alb!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro