Macrou marinat
Ingrediente
4 buc. macrou 5 cepe 2 linguri bulion o lamaie 2 linguri ulei o lingura zahar 4 linguri otet 200 ml apa 1 frunza dafin Sare, piper
Mod de preparare
Pestele se curata, se spala si se taie in rondele groase de aproximativ 3 cm. Ceapa se curata si se taie julien, apoi se pune putin la calit in ulei. Se lasa doar 1-2 minute, apoi se da deoparte. Facem un sos din apa, bulion, otet, zeama de la lamaie, sare, piper, zahar si frunza de dafin si il adaugam peste ceapa calita. Int-un vas asezam rondelele de peste cu taietura in sus, apoi il acoperim cu sosul de marinata. Se acopera vasul si se lasa pe aragaz la foc mic pentru 30-45 min, apoi se da la rece. Marinata se serveste rece.
Eu fac marinata separat din apa sare otet piper cimbru si busuioc,ardei putin iute, rosii bine coapte si o jumatate foaie de dafin si coriandru dupa preferinta si usturoi taiat feliute. Pestele taiat rondele tavalit prin faina cu sare ,dupa gust, taiat rondele il prajesc pana la rumen auriu si ilarunc in marinata rece, sa sfaraie si il las la racit. Se serveste rece sau caldut.