Iepure cu masline
Mod de preparare
Carnea de iepure se gaseste in supermarket. Iti recomand fie pulpele din spate, fie coastele (caz in care poti cere macelarului sa le taie in bucati). Carnea este frageda, dulce si se prepara repede.Ingrediente: 1,5 kilograme de carne de iepure, 250 de grame de masline, 500 de grame de arpagic, un pahar cu vin, o lingura de bulion gros, sare, piper, 3-4 frunze de dafin, trei catei de usturoi, ulei, o legatura de patrunjel, smantana pentru servit.
Preparare: portioneaza carnea de iepure. Prajeste-o usor in ulei incins. Stinge cu vin, adauga putina apa si lasa se fiarba inabusit. Curata arpagicul si pune-l intreg la calit in ulei incins, in alt vas, impreuna cu usturoiul. Lasa arpagicul pana devine sticlos, apoi adauga maslinele, bulionul si putina apa.
Pune sarea, piperul si frunzele de dafin. Pune si o lingurita de piper boabe. Lasa sosul de arpagic sa fiarba 10-15 minute, apoi da-l deoparte. Cand iepurele este bine patruns, rastoarna sosul de arpagic peste carne. Lasa totul sa fiarba inabusit 15-20 de minute. Mancarea este buna si calda si rece. Inainte sa servesti, presara in mancare patrunjel verde tocat foarte fin. Cand servesti, poti pune o lingura de smantana deasupra.