Ingrediente
- 600 g creveţi medii, decorticaţi
- 4 lămâi feliate subţire şi înjumătăţite
- sare şi pieper negru după gustoasă
- 1/4 cană unt nesărat, topit
- 1/4 cană suc de lămâie proaspăt stors
- 4 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă oregano uscat
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1/2 linguriţă busuioc uscat
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul, unge o tavă cu puţin ulei sau pune foaie de copt. Înfige pe frigărui creveţii şi jumătăţile de felii de lămâie. Introdu creveţii la cuptor pentru 5-7 minute, până când aceştia devin roz şi tari.
Se topeşte untul într-o tigaie la temperatură medie. Se adaugă sucul de lămâie, usturoiul, oregano, cimbrul şi busuiocul şi se lasă pe foc aproximativ aproximativ 2 minute până când aromele se îmbină. Se asezonează cu sare şi piper după gust.
Serviţi imediat frigăruii de creveţi cu acest sos şi adăugaţi pătrunjel, dacă doriţi.
Poftă bună!