Mod de preparare
Pentru că suntem în weekend şi merităm să ne răsfăţăm, nu văd de ce nu am face-o şi la capitolul culinar. Ne place să mâncăm, iubim mâncarea, care ar putea fi recompensa cea mai potrivită după o săptămână de muncă asiduă.
Şi pentru că la sfârşit de săptămână nu poţi găti orice, doar este sărbătoare, m-am gândit să-ţi recomand astăzi un fel preţios.
Este vorba, evident, de escalop de curcan. Să vedem despre ce este vorba.
Ingrediente:
5 felii de piept de curcan
2 cepe mici (salote sau hasme)
200 ml smântână
1 legătură de ceapă verde
1 pahar de vin alb
sare, piper, făină, ulei
Mod de preparare:
Curcanul se sărează şi se piperează, se dă prin făină şi apoi se prăjeşte în ulei. După ce este gata se aşează frumos pe platou, pentru ca în paralel să se pregătească sosul. Pentru acesta avem nevoie de ulei, peste care se toarnă cepele tăiate mărunt. După ce s-au călit, peste ele se varsă şi vinul. După ce este gata ceapa, se adaugă smântâna, sarea, piperul şi cozile de ceapă verde tăiate mărunt. Acest sos se aşează pe feliile de carne.
nu stiu de ce,dar, nu cred ca fotografiile atasate retetelor sunt cele originale(adica sunt de la retetele respective),mai ales cele de la prajituri.incercati sa le actualizati,nu de alta dar vrem sa stim si noi cum trebuie sa arate.Multumesc!