Chisca cu jumari-Moldova
Mancaruri / 23.02.2013

Ingrediente

1 kg.carne de porc,2 bucati intestine de porc groase cam de 50 cm.200 gr.orez,200.gr.malai,condimente de porc,sare dupa gust,o ceapa ,o capatana de usturoi,piper,foi de dafin,100 ml.ulei

Mod de preparare

Se taie carnea bucati potrivit de mari si se pun intr-un vas la fiert cu ulei daca carnea nu are suficienta slanina sa poata lasa untura pentru prajire,se adauga o ceapa,o capatana de usturoi ,piper ,foi de dafin si sare dupa gust si se lasa la foc potrivit cu capac pe vas sa se patrunda bine carnea si mai apoi sa se prajeasca un pic,dupa care o lasam sa se raceasca bine.Intestinele de porc se curata foarte bine ,se freaca cu malai pe ambele parti pana sunt perfect curate.Cand jumarile sunt reci se taie marunt si se pun intr-un vas peste care adaugam orez,malai,sare dupa gust si condimente,apoi adaugam o cana de apa si incepem sa umplem chisca cu aceasta compozitie,umplem in proportie de 70 % restul completam cu apa,legam chisca la ambele capete si o punem intr-o oala la fiert cu capac si la foc mic timp de 2 ore,cand este gata de fiert o punem in tava si o dam la cuptor sa se rumeneasca.Aceasta reteta se mai face doar in zona Moldovei si se face doar de bunici si cei care au invatat de la bunici .

  • vamanu, sâmbătă, 23.12.2023 12:33
    FELICITARI

    Da, este foarte buna.Varianta 2 sa inlocuim orezul cu cartofi,restul ingredientelor sun la fel. Felicitatiiiiii

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro