Ingrediente
3-4 lingura ulei 1/2 lingurita sare 2-3 lingura apa 2 lingura condimente pentru peste 5 buc. catei de usturoi 100 ml ulei pentru prajit 300 gr malai 5 buc. caras proaspat
Mod de preparare
Carasul proaspat se curata de solzi,indepartam capul si scoatem intestinele.Se spala bine in apa rece.Presaram condimentele si-l lasam 15 min sa se patrunda bine aroma lor. In timp ce pestele l-am lasat cu condimentele,punem la foc apa pentru mamaliga impreuna cu 1/2 lingurita de sare.cand apa clocoteste se adauga malaiul si se mesteca vartos ca sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de fundul ceuneluleui.Rasturnam mamaliguta apoi pe un platou, Pestele se da ptin malai si se pune la prajit in ulei incins si se prajeste bine pe ambele parti.Deoarece carasul pe care eu l-am avut nu era foarte mare l-am lasat intreg,Mujdeiul se pregateste din usturoiul pisat peste care punem un varf de sare si-l frecam apoi bine impreuna cu cele 3-4 linguri de ulei pana devine o maionezapeste care apoi adaugam 2-3 linguri de apa si amestecam.