Mod de preparare
Spune repede: in cate feluri stii sa prepari orezul? Dar, daca spui orez cu lapte si pilaf, iar apoi te opresti sau ai nevoie de timp de gandire, inseamna ca retetele de mai jos te-ar putea interesa.
Orezul este un aliment extrem de sanatos si, nu in ultimul rand, ieftin si accesibil.
Preparatele din orez pot deveni favoritele familiei tale, daca te vei inspira din retetele pe care ti le propunem astazi.
Un argument al pledoariei in favoarea orezului il reprezinta si calitatile sale nutritive. Orezul contine hidrati de carbon, albumine, sub forma acizilor grasi esentiali, vitamine din grupul B, minerale - fier, potasiu, fosfor, si altele.
Orezul poate fi, la fel de bine, ingredientul de baza, pentru preparate dulci sau sarate, dar poate fi folosit si la salate sau in combinatie cu legume, carne si peste.
Regula de baza in prepararea orezului (indiferent de tipul acestuia) este aceea ca la o cana de orez sa folosesti trei cani de lichid (lapte, apa, supa). Daca folosesti orez pre-fiert, cantitatea de lichid trebuie redusa la jumatate.
Orez la cuptor, cu usturoi
Orez cu mazare si carne de porc
Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci
Budinca de orez cu fructe uscate