Budinca de orez cu fructe uscate
Mod de preparare
Iata si o reteta excelenta pentru a satisface pofta de dulce a familiei tale!Ingrediente si cantitati:
1 cana orez
3-4 cani lapte
1 lingura unt
2 linguri zahar
coaja de lamaie
1 borcanel smantana sau 200 g frisca nebatuta (smantana dulce)
fructe uscate - stafide (rosii si albe), caise, prune sau orice alta combinatie de fructe confiate preferi
sirop de zmeura
Mod de preparare:
1. Prepara un orez cu lapte, clasic.
2. Adauga coaja de lamaie si lasa orezul cu lapte sa se raceasca - trebuie sa fie putin mai zemos.
3. Adauga smantana sau frisca nebatuta si amesteca usor.
4. Adauga fructele uscate si/sau cele confiate, intregi sau taiate bucatele, in functie de preferinte.
5. Lasa compozitia la rece timp de o ora sau doua. Budinca de orez cu fructe uscate se serveste cu sirop de zmeura.
Se obtin 6 portii.
Sfat Eva: Este o reteta senzationala daca adaugi si dulceata din coaja de portocale.
Poti incerca si o alta varianta a acestui preparat: cu stafide, nuci pralinate si alune nesarate, prajite, samburi de pin si fistic nesarat. Budinca se serveste cu sos de vanilie.
Foarte buna combinatia...si mai bun,dupa parerea mea, e cu smochine... dar gusturile nu se discuta...
e super reteta..:)felicitari....!dar vreau sa stiu si eu cum se prepara orezul cu lapte?:-??