Budinca de spanac cu mamaliguta
Mancaruri / 02.04.2013

Ingrediente

6-7 legaturi de spanac (1/2 kg), 6 linguri de malai, o lingura de faina, un pumn de verdeata (patrunjel, leustean), 4 linguri de ulei, 1/2 lingurita de busuioc, 4 catei de usturoi, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Spanacul se spala bine si se pune la fiert. De cand a inceput apa sa fiarba, se lasa 8 minute, timp in care adaugam o lingura de faina si una de malai, usturoiul pisat si 2 linguri de ulei. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt. Daca nu a scazut prea mult, eventual se mai scurge de apa. Daca doriti, puteti mixa spanacul, daca nu il puteti lasa asa. Pregatim mamaliga. Punem malaiul in apa rece cu sare (astfel nu va face cocoloase) si punem pe foc. Cand a inceput mamaliga sa se ingroase, lasam focul mic si mai lasam oala circa 10 minute. Mamaliga trebuie sa fie un pic moale ca s-o putem intinde. Intr-un vas termorezistent, asezam un strat de mamliguta, apoi un strat de spanac si din nou un strat de mamaliguta. Turnam putin ulei deasupra si presaram busuioc. Dam tava la cuptor pentru 30 minute sau pana vedem ca s-a rumenit mamaliga. Budinca de spanac cu mamaliguta e foarte buna si calda si rece. Se taie insa mai bine cand e rece. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro