Budinca de dovlecei cu porumb
Mancaruri / 07.07.2013

Ingrediente

3 dovlecei, 1 conserva porumb boabe, 200g cascaval, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 3 oua, piper, 2 catei usturoi, 5 linguri ulei, 4 linguri ulei masline, sare, 2 linguri faina, 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala. Dovleceii se taie rondele subtiri, iar ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in ulei.Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga ardeiul si dovleceii, se toarna putina apa si se lasa sa se inabuse la foc mic, pentru 10-15 minute. Se ia vasul de pe foc, se pun boabele scurse , apoi se presara sare si piper dupa gust. Cand legumele s-au racit, se adauga galbenusurile, cascavalul ras, faina si 4 linguri de ulei de masline. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in compozitie. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet o forma termorezistenta. Se toarna compozitia si se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 40-45 de minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro