Usturoi murat
Mod de preparare
Nu poti sa-ti imaginezi cat este de bun pana nu-l gusti. Pune in borcane mici, astfel incat sa folosesti o data tot continutul.
Ingrediente:
usturoi, boabe de piper, otet, sare zahar sau miere, un ardei iute mic.
Preparare:
Curata usturoiul si pune-l in borcane. Adauga ardeiul iute printre cateii de usturoi si boabe de piper. Prepara un sirop din 250 cl apa, 250 cl otet, o lingurita de sare si trei linguri de zahar sau trei linguri cu miere. Fierbe-l si rastoarna-l fierbinte peste usturoi. Sigileaza borcanul. Este gata intr-o saptamana si poate fi pastrat pana la un an.
Am facut si eu aceasta reteta chiar aseara ,dar dupa 1h am observat ca usturoiul din borcan a inceput sa oxideze, de ce?
hmmm, trebuie sa fie tare buuuun; eu la castravetii in saramura pun usturoi (4-5 catei/borcan mic) si e super, parca-i migdala la gust; incerc si reteta ta
le ador ft mult
conopidele sunt ft sanatoase
ft bune retetele astea