Tocana de legume
Dulceturi si conserve / 26.02.2013

Ingrediente

5 kg.gogosari,5.kg.ardei grasi,5.gk.vinete,3.kg.morcov,.3.kg.ceapa,1 l.ulei,800gr.pasta de tomate,piper dupa gust,sare dupa gust,300gk.orez

Mod de preparare

Intr-un ceaun mare de 30 kg.se pune uleiul,peste ulei adaugam ceapa tocata solzisori de peste,apoi tocam gogosari si ii adaugam peste ceapa,tocam si ardeii grasi tot la fel si ii adaugam peste compozitie si mestecam din cand in cand sa se patrunda toate la fierbere.Tocam vinetele si le punem si pe ele la fiert.Spalam orezul si il punem int-o oala cu apa cam de un deget sa fie apa peste orez si il fierbem pana orezul acopera apa.Morcovul il curatam si il taiem felii si il fierbem separat in apa si cnad este gata fiert il strecuram si il lasam pana se fierbe compozitia din ceaun,cand compozitia este fiarta adaugam morcovul,orezul si mai fierbem inca sa capete gust totul,adaugam sare dupa gust,piper dupa gust si foi de dafin dupa gust.Cand este aproape totul fiert adaugam pasta de tomate si orezul si mai fierbem un pic cat sa apara starlici de ulei deasupra compozitiei.Trebuie sa avem pregatite din timp borcanele care au fost spalate forte bine si uscate foarte bine.Cand toata aceasta compozitie este bine fiarta o punem asa fierbinte in borcane ,punem capacele si punem borcanele sub paturi groase cel putin 48 de ore,asa se va produce sterilizarea.Se foloseste aceasta tocana de legume ca si consum pe timp de iarna sau vara dar eu o folosesc in general la prepararea diferitelor ciorbe,tocanite.Este o reteta usor de preparat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro