Rosii in suc propriu
Dulceturi si conserve / 06.11.2009

Mod de preparare

Este o conserva delicioasa, foarte usor de facut si rezistenta. Rosiile astfel conservate merg foarte bine la supe, ciorbe, sosuri sau in orice mancare cere rosii.

Ingrediente: 2 kg rosii, trei linguri cu varf de sare de bucatarie.
Preparare: Taie rosiile bucatele mai mari si amesteca-le cu sare. Lasa-le 10 minute, pune-le in borcane, indeasa-le si pune sucul lasat. Strange capacele bine si fierbe-le in bain-marie 30 de minute, din momentul in care a inceput apa sa fiarba.

Pot fi pastrate pana la sase luni. Sunt delicioase, pastreaza gustul si aroma rosiilor proaspete.

Sfat Eva: Poti adauga verdeturi taiate marunt, cele care iti plac, sau poti adauga o frunza de dafin si cateva boabe de piper in fiecare borcan.
  • anailil, duminică, 04.09.2011 14:52
    rosii in suc propriu

    Foarte buna reteta am facut-o si eu dar am adaugat si ardei taiati cubulete si au fost fierti 10 minute in apa in care am oparit rosiile ca sa le decojesc, am adaugat si verdeata telina si patrunjel. FOATRE BUNA

  • teosim, miercuri, 17.08.2011 13:48
    rosii in suc propriu

    Si totusi....prea multa sare !!!!!!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro