Gogosari in otet
Dulceturi si conserve / 02.10.2008

Mod de preparare

In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre, in special pentru ca a devenit o adevarata traditie decorarea salatei boeuf cu felii subtiri si rosii de ardei gras. Iata una dintre cele mai cunoscute retete de conservare a gogosarilor, perfecta pentru incepatoare...

Ingrediente:

  • 10 kg gogosari
  • 1 litru de otet (9 grade)
  • 2 litri de apa
  • 400g zahar
  • 30g sare
  • 4 - 5 bucati de hrean
  • foi de dafin
  • piper
  • frunze de telina

Mod de preparare:


Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte.
Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.
  • Viorica Gall, sâmbătă, 18.10.2014 12:04
    gogosari in otet

    Pentru un litru de apa se folosesc 30 de grame de sare grunjoasa neiodata si 300 de ml otet de 9 grade

  • Carmen, joi, 25.09.2014 11:50
    gogosari in otet

    este vorba de 300 g de sare si 400 g de zahar si nu altfel , 30 g de zahar nu ajuta la nimic

  • Eu, joi, 18.09.2014 23:52
    Retete

    Cred ca unele persoane au scris doar de dragul de a se regasi pe aci . Asa greseli gramaticale cate am vazut aci ! Doamne nu stiti nici cum se scrie corect t il scrie cu tz .scoala e buna dar e pentru cine vrea sa invete.

  • elena, miercuri, 17.09.2014 11:14
    gogosari in otet

    laura-gogosari in otet..........reteta perfecta.......multzumim

  • Radu, luni, 25.08.2014 22:53
    Nou

    Locuri de munca intr-un domeniu nou! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: ubestir@yahoo.com

  • Laura, marţi, 04.09.2012 08:50
    gogosari in otet

    Buna reteta,dar...incercati-o si pe a mea,nu veti regreta! La 1 litru de otet se adauga 3 litrii apa,1/2kg. zahar,1/4kg.miere de albine,125g.sare,un pahar de ulei,piper boabe si citeva fosi de dafin.Totul se fierbe (5 minute din momentul in care incepe sa clocotrasca) se toarna fierbinte peste gogosarii taiati in 2 sau 4 depinde de marime si care au fost asezati in borcan cu partea concava in sus fara a fi indesati..Se leaga sau capeseaza bine corcanul,se aseaza in camara fara a mai fi miscat.Succesa si pofta buna!

  • NICOL, luni, 17.10.2011 10:55
    gogosari in otet

    cu siguranta e vorba de 30gr.sare

  • LAURICA, duminică, 16.10.2011 07:41
    gogosari in otet

    SORINE CUM E BUNA RETETA CU 30 SAU 300 GR. DE SARE?

  • HD37SSA, sâmbătă, 24.09.2011 12:54
    gogosari in otet

    incercati si voi cei din spania* adica tu LORE! ca sunt foarte buni.................si dai si la Sorina sunt ok!

  • sorin ardelean, sâmbătă, 24.09.2011 12:25
    gogosari murati

    sunt f.buni si reteta este de valoare ,cine a facut asapoate sa zica ,ca ia reusit ............a facut eu personal aceasta reteta si mia reusit ,mersiiiiiiiii.pofta buna! si ptr.espanioli...............valencia stiu ei care.................

  • maria, sâmbătă, 10.09.2011 21:47
    gogosari in otet

    corect este 300 g de sare,nu 30 g sare reteta corecta

  • gina, duminică, 21.08.2011 11:56
    muraturi

    N-aveti in cap decat gogoshari(ardei)umplutzi cu struguri!De-o veshnicie aud de reteta aceasta!Parc-ati fi cardinalul Richelieu care nu-si dorea decat sa cucereasca La Rochelle.Incercatzi sa-i umpleti cu felii de gutui...

  • danu, luni, 29.11.2010 18:29
    gogosari in otet

    si mie imi plac

  • ada_1961, duminică, 12.10.2008 20:18
    gogosari si conopida

    printre gogosari puteti pune si conopida. Se fierbe conopida in apa cu sare 1 min. Cand se racoreste se desparte buchetele. Printre gogosari si conopida puneti cateva boabe de struguri de masa rosii. Bestial!!

  • rossinimihaela, marţi, 07.10.2008 15:53
    gogosari in otet

    si boabe de mustar sunt bune.... :)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro