Gogosari in otet
Mod de preparare
In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre, in special pentru ca a devenit o adevarata traditie decorarea salatei boeuf cu felii subtiri si rosii de ardei gras. Iata una dintre cele mai cunoscute retete de conservare a gogosarilor, perfecta pentru incepatoare...Ingrediente:
- 10 kg gogosari
- 1 litru de otet (9 grade)
- 2 litri de apa
- 400g zahar
- 30g sare
- 4 - 5 bucati de hrean
- foi de dafin
- piper
- frunze de telina
Mod de preparare:
Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte.
Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.
Pentru un litru de apa se folosesc 30 de grame de sare grunjoasa neiodata si 300 de ml otet de 9 grade
este vorba de 300 g de sare si 400 g de zahar si nu altfel , 30 g de zahar nu ajuta la nimic
Cred ca unele persoane au scris doar de dragul de a se regasi pe aci . Asa greseli gramaticale cate am vazut aci ! Doamne nu stiti nici cum se scrie corect t il scrie cu tz .scoala e buna dar e pentru cine vrea sa invete.
laura-gogosari in otet..........reteta perfecta.......multzumim
Locuri de munca intr-un domeniu nou! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul â€Info†la adresa de email: ubestir@yahoo.com
Buna reteta,dar...incercati-o si pe a mea,nu veti regreta! La 1 litru de otet se adauga 3 litrii apa,1/2kg. zahar,1/4kg.miere de albine,125g.sare,un pahar de ulei,piper boabe si citeva fosi de dafin.Totul se fierbe (5 minute din momentul in care incepe sa clocotrasca) se toarna fierbinte peste gogosarii taiati in 2 sau 4 depinde de marime si care au fost asezati in borcan cu partea concava in sus fara a fi indesati..Se leaga sau capeseaza bine corcanul,se aseaza in camara fara a mai fi miscat.Succesa si pofta buna!
cu siguranta e vorba de 30gr.sare
SORINE CUM E BUNA RETETA CU 30 SAU 300 GR. DE SARE?
incercati si voi cei din spania* adica tu LORE! ca sunt foarte buni.................si dai si la Sorina sunt ok!
sunt f.buni si reteta este de valoare ,cine a facut asapoate sa zica ,ca ia reusit ............a facut eu personal aceasta reteta si mia reusit ,mersiiiiiiiii.pofta buna! si ptr.espanioli...............valencia stiu ei care.................
corect este 300 g de sare,nu 30 g sare reteta corecta
N-aveti in cap decat gogoshari(ardei)umplutzi cu struguri!De-o veshnicie aud de reteta aceasta!Parc-ati fi cardinalul Richelieu care nu-si dorea decat sa cucereasca La Rochelle.Incercatzi sa-i umpleti cu felii de gutui...
si mie imi plac
printre gogosari puteti pune si conopida. Se fierbe conopida in apa cu sare 1 min. Cand se racoreste se desparte buchetele. Printre gogosari si conopida puneti cateva boabe de struguri de masa rosii. Bestial!!
si boabe de mustar sunt bune.... :)