Ingrediente
cca 700 g faina,un praf de sare,un praf de copt,250 g iaurt gras,2 lingurite coaja rasa de lamaie,150 g zahar pudra,3 oua,ulei pentru prajit,zahar vanilat
Mod de preparare
Se bat ouale cu un praf de sare ,iaurtul ,zaharul pudracoaja rasa,apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt,pana se ingroasa bine,apoi se rastoarna pe o planseta si se framanta bine cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete.Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute ,dupa care se imparte in 2-3 bucati egale care se intind cu sucitorul in foi fubtiri care apoi se taie in fasii dreptunghiulare ,carora le faci la mijloc o fanta.Prin aceste fante setrec cate un capat si se trage usor,pana obtinem o fundita. Punem intr-o tigair ulei la incins apoi prajim funditele pe fiecare parte pana se rumenesc frumo.Se scot pe platou si se pudreaza cu zahar vanilat.Sunt bune si calde ,dar reci sunt delicioase. Pofta buna!