Ingrediente
200 ml lapte 60 g unt 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7 sau 10 g) 30 g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 lingura coaja de lamiae rasa jumatate de lingura de sare 1 ou 1 albus de ou Pt decor: 1 galbenus de ou o lingura de lapte cateva stafide
Mod de preparare
Laptele se incalzeste intr o oala, se adauga untul si se lasa la topit -faina se cerne de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si coaja de lamaie se adauga laptele cu untul si se mixeaza pana la omogenizare, cam 5 10 minute -se acopera recipientul cu folie alimentare si un prosop si se lasa aluatul la loc cald pentru dospit -intre timp se incalzeste cuptorul la aproximativ 160 180 grade Celsius (foc mediu) si se pregateste tava cuptorului cu o hartie de copt -cand aluatul si-a dublat volumul, se ia putin la framantat pe masa de lucru infainata -se formeaza din aluat un rulou, se taie in 8 bucati, fiecare bucata se imparte in 5 bucati mai mici. Din acestea se formeaza bile mici de aluat care se aseaza strans una de alta pe tava ca in poza -galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de lapte. Cu aceasta compozitie se pensuleaza omizile -am pus cate 2 stafide pe fiecare omida, drept ochi se dau la copt pentru aproximativ 25 de minute pana sunt putin aurii.