Ingrediente
Iata ce ingrediente am folosit: Blat - 250-300 g faina - 5 galbenusuri - 150 g unt - 10 g praf de copt Umplutura -1.5 kg mere - 100 g nuca macinata - scortisoara pudra - 2 linguri de ulei - 3 linguri de zahar Bezea - 5 albusuri - 7 linguri de zahar
Mod de preparare
Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca. Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine. Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos. Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua. Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie. Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor. Feliile trebuie sa fie tare generoase la cat de gustoasa este! Pofta buna!