Trandafiri cu miere si scortisoara
Desert / 01.04.2013

Ingrediente

500 gr faina, 100 ml vin rosu de buna calitate, 50 gr ulei, 100 ml apa, un varf sare, ulei pentru prajit, miere si scortisoara

Mod de preparare

Pui faina intr-un bol iar in centrul ei adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru usor pudrat cu faina. Tai cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Iei o fasie si ii prinzi partile laterale la o distanta de 2-3 cm. O rulezi in forma de spirala prinzand partea rulata cu cea peste care o rulezi. Le lasi pe masa din bucatarie sa se usuce pentru cca 2-3 ore. Le prajesti in baie de ulei incins pe o parte si pe alta, pentru 2 minute pe fiecare parte. Le pui la scurs pe hartie absorbanta. Dupa ce trandafirii s-au racit un pic, ii dai prin miere topita si apoi ii pudrezi cu scortisoara.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro