Ingrediente
400 g aluat de foietaj, 3 mere, 6 linguri zahar, 2 linguri scortisoara, zeama de la 1/2 de lamaie
Mod de preparare
Tai merele in sferturi, le scoti coatoarele, apoi le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita si le acoperi cu apa. Adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui la fiert. Cand incep sa fiarba le mai dai 2 clocote si le dai deoparte. Scoti feliile de mar pe un prosop absorbant si le lasi la racit. Intinzi foaia de aluat de foietaj, presari zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara. Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor. Tai fasii de aluat de 1.5 cm. Dupa ce presari zaharul pe foaia de aluat, trece de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat. Pe fiecare fasie pui felii de mar, usor suprapuse, apoi rulezi cat mai strans posibil. Fiecare rulou il asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc rulourile. Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.