Tort vesel
Desert / 09.02.2013

Ingrediente

1. Ingrediente pentru blat; -6 oua -6 linguri ulei -200g zahar pudra -300g faina -un plic praf de copt -un plic amoniac - se stinge in putina zeama de lamaie - 3 plicuri zahar vanilat 2. Ingrediente pentru crema; -500ml frisca vegetala lichida -300g crema de alune -esenta rom -200g stafide 3. Ingrediente decor; - creioane colorate din glazura de zahar - mini jucari din plastic - jeleuri, frisca, coloranti alimentary si pasta de zahar realizata din bomboane marshmallow

Mod de preparare

Mod de preparare; 1. Se aleg albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma. Peste galbenusuri se adauga zaharul, se amesteca cu mixerul, peste aceasta compozitie se adauga uleiul, zaharul vanilat, albusurile, faina amestecata cu praful de copt si amoniacul. Compozitia obtinuta se pune intro forma de cozonac(unsa cu ulei si tapetata cu faina). Se poate folosi si o forma rotunda pentru a introduce la cuptor compozitia. Se lasa la copt cca 40 minute la 150 oC. Eu prepar acest blat cu o zi inainte. 2. Se bate frisca pana devine o crema solida. Intr-un vas se pune crema de alune, se amesteca cu mixerul la treapta cea mai mica si se adauga treptat tre sferturi din frisca. Peste compozitia obtinuta se adauga esenta de rom si stafidele. 3. Pasta de zahar: - 200 gr marshmallow - 4-5 linguri de apa - zahar pudra cat cuprinde (mie mi-a intrat la 200 gr marshmallow- 800 gr zahar). Inca o precizare: zaharul trebuie sa fie foarte, foarte fin, deci recomand sa il cumparati si nu sa il faceti in casa. Si luati zahar pudra "Margaritar". Pentru altul nu garantez reusita. Zic asta fiindca prima oara am facut cu un zahar pudra no name (care numai pudra nu era...) si se simtea efectiv zaharul, nu a iesit ca o plastelina. Punem intr-o oala marshmallow impreuna cu 4-5 linguri de apa si le punem la topit pe baie de abur. Merge si in cuptorul cu microunde, eu nu am, deci le topesc pe bain-marie. Cand sunt complet topite, luam oala de pe abur si punem o lingura de ulei. Apoi incepem sa punem putin cate putin zaharul. Amestecam cu o lingura. Cand am pus atat zahar, incat nu mai putem amesteca cu lingura, il turnam pe o suprafata pe care am pus zahar pudra din belsug, ca sa nu se lipeasca. Incepem sa il framantam ca pe un aluat. Din cand in cand ne mai ungem mainile cu ulei si continuam sa framantam pana obtinem o pasta de consistenta plastelinei. O invelim bine ori in folie alimentara ori o punem intr-o punga pe care o inchidem bine. Lasam sa se odihneasca in frigider macar 2 ore (puteti lasa de pe o zi pe alta) .O scoatem cu cateva ore inainte de a imbraca tortul, pasta trebuie sa fie la temperatura camerei. In functie de imaginatia fiecaruia se realizeaza decorul tortului. Eu am modelat trandafiri, am facut ursuleti gargarite…in functie de timpul pe care l-am avut. Copii vor fii foarte incantati. Montarea preparatului; Se taie checul in trei straturi, partea de sus se pune prima pe platou, se insiropeaza blatul cu suc din compotul de visine sau afine, se adauga un strat de crema gros cat blatul, se adauga urmatorul blat se insiropeaza se adauga crema peste care se pune ultimul blat si se insiropeaza. Produsul obtinut se da la rece doua ore. Se scoate de la rece si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Eu m-am folosit de frisca ramasa, creioane colorate cu glazura din zahar, biscuiti, mini jucari din plastic, jeleuri colorate. Am preparat acest tort pentru diverse evenimente si l-am decorat diferit, copii au fost foarte incantati de rezultatul obtinut, si foarte gustos.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro