Ingrediente
900 g ricotta 250 g zahar alb tos 3 linguri de faina 2 batoane de vanilie coaja rasa de la o lamaie 3 oua mari plus un galbenus 200 g smantana un varf de cutit de sare 250 g zmaura 125 g zmeura pentru ornat
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 240 °C la ultima treapta la cuptoarele cu gaz. Puneti ricotta intr-un caastron si amestecati timp de 2 minute cu mixerul la vitaza mica. Adaugati treplat cele 3 oua si galbenusul, zaharuo, apoi faina si un varf de cutit de sare, amestecand in tot acest timp cu mixerul la viteza redusa. Amestecati separet smantana pana se omogenizeaza apoi adaugati-o in castron cu toate celelalte ingrediente. Continuati sa amestecati cu mixerul la viteza redusa. Ungeti cu unt topit tava prntru copt umplutura. Mixati intr-un blender 250 g de zmeura pana obtineti o umplutura omogena apoi adaugati-o cu un betisor pentru a crea o decoratiune din cele doua amestecuri. Turnati umplutura in tava, puneti tava la cuptor pentru 25 de minute la 110°C. Dupa acest timp se opreste focul si se lasa prajitura la racit cuptor, 2 ore. Dupa ce sa racit o scoateti din tava si o ornati cu cele 125 de grame de zmeura pastrate. Aacoperiti prajitura cu folie si lasati-o la frigider 12 ore (peste noapte). Pofta buna si happy valentine's!!!!!!!