Tort tiramisu din clătite. Un desert simplu, dar spectaculos!
Desert / 22.08.2016

Ingrediente

Pentru crema de mascarpone
6 gălbenuşuri
1 1/2 cană cu zahăr pudră
450 de grame de mascarpone
6 albuşuri bătute spumă

Pentru aluatul de clătite
3 3/4 căni cu făină
8 ouă
5 linguri cu unt topit
4 căni cu lapte
3 linguri de cafea instant

Mod de preparare

Pentru a prepara crema trebuie să începi prin a mixa bine gălbenuşurile cu zahărul.
Apoi se adaugă brânza mascarpone, amestecând bine compoziţia.
Se încorporează albuşurile bătute spumă, amestecând delicat cu ajutorul unei linguri de lemn.
Se pune crema la frigider timp de două ore.

Pentru a prepara clătitele trebuie să amesteci bine făina cu ouăle, după care se adaugă zahărul şi untul topit.
Apoi se toarnă gradual laptele şi se amestecă cu ajutorul unui tel până când nu mai sunt cocoloaşe.
La final se încorporează cafeaua instant şi se lasă aluatul la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Se fac pe rând clătitele pe care apoi le vei folosi pentru asamblarea tortului tiramisu.
Se aşază o felie de clătită după care se întinde crema, urmând acest procedeu până când se formează un tort.
La final se presară tortul cu pudră de cacao şi se lasă la frigider cel puţin 3 ore sau peste noapte înainte de a fi servit.

Foto: buzzfeed.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro