Tartă cu piersici și cremă de brânză
Ingrediente
3/4 cană cu făină
1/2 linguriță cu sare
1 linguriță cu praf de copt
1 plic de praf pentru budincă de vanilie
3 linguri cu unt moale
1 ou
1/2 cană cu lapte
1 conservă de 800 de grame de compot de piersici tăiate felii, scurse. Păstrează siropul
1 pachet de 220 de grame de cremă de branză
1/2 cană cu zahăr
1 lingură cu zahăr
1 linguriță cu scorțișoară măcinată
Mod de preparare
Încinge cuptorul de la 175 de grade Celsius.
Unge o tavă adâncă pentru tartă.
Într-un bol, amestecă făina, sarea, praful de copt și praful pentru budincă.
Adaugă untul, oul și laptele, apoi bate bine timp de două minute.
Toarnă amestecul în tava pentru tartă.
Aranjează feliile de piersici peste compoziție.
Bate crema de brânză într-un bol, până când devine pufoasă.
Adaugă 1/2 cană cu zahăr și 3 linguri cu siropul rămas de la piersici. Bate timp de 2 minute.
Toarnă amestecul de brânză peste piersici, fără să atingă marginea tăvii.
Amestecă o lingură cu zahăr cu o linguriță cu scoțișoară măcinată și presară deasupra.
Pune tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când se rumenește.
Lasă la răcit înainte de a servi.