Tort Tiramisu
Desert / 08.02.2013

Ingrediente

Ingrediente: 500 grame piscoturi cafea 80 ml (5 lingurite) 3 lingurite cu varf de zahar 5 oua 2 cutii branza Mascarpone 2 esente rom 1esenta vanilie coniac (masura:3 sferturi de pahar de vin) 3 sferturi de pahar de vin de zahar 1 plic de crema de ciocolata 2 plicuri frisca 2 intaritoare frisca

Mod de preparare

Dupa ce este facuta cafeaua, se lasa sa se raceasca apoi se adauga coniacul (2 sferturi de pahar de vin). Crema: 5 galbenusuri de ou frecate cu 100 de grame de zahar(3 sferturi de pahar de vin). Branza se pune intr-un castron si de amesteca bine cu lingura de lemn, pana ajunge o pasta, dupa aceea se rastoarna galbenusurile frecate cu zahar peste branza si se pun 2 esente de rom si una de vanilie si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se bat albusurile spuma si se rastoarna peste toata compozitia cu branza si la fel, se amesteca pana la omogenizare. Se iau piscoturile, unul cate unul, si se inmoaie in cafeaua (deja rece) cu coniac si se aseaza pe tava. Dupa ce a fost asezat primul strat, se pune crema uniform, apoi urmatorul strat de piscoturi si crema, si tot asa. Dupa ce este asezat ultimul strat de piscoturi, se pune crema care a mai ramas. Crema de ciocolata se prepara in cateva minute (scrie pe plic) si se orneaza tortul dupa preferinta fiecaruia si frisca la fel (neaparat puse intaritoarele, ca altfel se lasa). Neaparat, se lasa tortul o zi la frigider.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro