Ingrediente
1 ceasca cafea, 200 ml lapte, 15 ml rom, 2 lingura zahar, 1 buc. blat de tort, 500 gr ciocolata amara, 500 ml frisca lichida, 100 gr unt nesarat
Mod de preparare
Blatul de tort se taie in 3 parti egale si fiecare in parte se insiropeaza cu amestecul de cafea, lapte si esenta de rom si lingurita de zahar. Frisca lichida se aduce aproape de puctul de fierbere, pe baie de aburi si apoi se omogenizeaza cu ciocolata, care in prealabil a fost maruntita. Acest amestec se lasa la racit si apoi se mixeaza energic, obtinandu-se astefel un ganache delicios de ciocolata amaruie. Blatul de tort insiropat se umple cu ganache-ul si apoi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, se sculpteaza o inima, care ulteriopr se unge pe intreaga suprafata, cu o pasta formata din unt frecat cu 1 ligura de zahar. In acest stadiu, tortul se da o jumatate de ora la rece in frigider, apoi se scoate si se imbraca in pasta de zahar de culoare roz sau rosie si se executa cateva elemte hazlii din aceeasi pasta de zahar, cum ar fi o palarioara, elementele fetei, manusi, dupa bunul plac si imaginatie. Nu ezitati sa incercati acest tort, care va fi un deliciu garantat si o surpriza excelenta pentru persoana iubita de langa voi !!!!!!!!!!!!