Tort inimioara
Desert / 06.02.2013

Ingrediente

250 gr unt
50 gr cacao pudra
300 gr ciocolata neagra
6 buc. oua
250 ml lapte
150 ml rom
50 gr zahar
100 gr zahar pudra
50 ml apa
50 gr faina alba
1 lingura unt pentru uns forma
2 buc. oua pentru crema
1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru inceput separam albusurile de galbenus.Batem spuma albusurile cu zaharul,cand arata precum o bezea incorporam treptat galbenusurile si faina cernuta si amestecata cu cacaua.Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina turnam compozitia si coacem blatul la foc moderat pentru 35 minute.

Preparam pe foc un sirop din apa si zahar, luam vasul de pe foc si adaugam zeama de lamaie si romul ,cand blatul sa racit il insiropam.Intr-o craticioara, frecam ouale cu zaharul pudra,faina, cacaua si laptele, se fierbe totul pe bain-marin pana compozitia se ingroasa amestecand continuu.Luam de pe foc adaugam ciocolata si omogenizam,intre timp frecam untul bine spuma,iar cand crema se va raci adaugam usor lingura cu lingura .Ungem blatul cu crema si il dam la rece pentru 5 ore si il decoram dupa imaginatia si placerea fiecaruia.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro