Inimioare cu migdale
Desert / 06.02.2013

Ingrediente

150g margarina sau unt,
150g zahar pudra,
250g faina,
1/2 pahar nuci prajite si macinate,
1 ou si un galbenus,
4 linguri lapte,
1/2 pachet paf de copt,
un praf de sare,
150g migdale.

Mod de preparare

Freci spuma grasimea cu zaharul, adaugi oul intreg, galbenusul, laptele si sarea.

Amesteci faina cu praful de copt si o cerni de 2-3 ori, apoi impreuna cu nucile le adaugi in compozitie si framanti.

Daca aluatul iese prea moale, il dai la rece pana se intareste.

Eu l-am tinut peste noapte si tot n-am putut sa-l intind ca era ca o crema, astfel incat am fost nevoita sa mai adaug faina.

Intinzi o foaie de 7-8 mm si decupezi cu forma inimioarele.

Cu un cutit ascutit tai fiecare migdala in doua, apoi le pui pe inimioara si decupezi aluatul dupa migdala din partea dreapta.

Lasi o jumatate de migdala in stanga, in dreapta-locul gol, decupat- si coci la foc potrivit 10-15 minute, in tava presarata cu faina sau cu hartie de copt.

Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o cutie de tabla cu hartie de copt intre ele, ca sa se mai inmoaie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro