Ingrediente
• Pentru pandispan • 5 oua, • un praf de sare • 220 gr zahar, • vanilie, • coaja de lamaie • 200 gr faina, • 50 gr amidon • un plic de praf de copt • 200 ml ulei de floarea soarelui • 200 ml limoncello • Pentru baia de limoncello: • 200 ml limoncello, • 3 lgte zahar, • apa • Pentru Crema panna cotta: • un mango, • 250 ml frisca lichida, • 5 lg zahar, • zeama de lamaie • 24 gr gelatina in foi. • Pentru decor: • marshmallow • fondant pentru trandafiri si frunze, • fructe, • capsuni, • un plic de gelatina.
Mod de preparare
Pandispan: am separat albusurile de galbenusuri, am batul albusurile cu un praf de sare, zahar pana a devenit spuma, am frecat galbenusurile cu zaharul ramas si cu uleiul de floarea soarelui, le-am amestecat de jos in sus, am adaugat si vanilia, coaja de lamaie, faina si amidonul dat prin sita, praful de copt si limoncello. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade 40 minute. Crema panna cotta: am taiat mango cubulete, am adaugat frisca lichida, zaharul si zeama de lamaie si am dat la storcator. Am pus la inmuiat in apa rece foile de gelatina si am incalzit compozitia putin (nu am fiert), am adaugat si foile de gelatina inmuiate si am omogenizat, a devenit ca un sos caldut. Am pus la frigider 5 minute pana am asamblat. Am taiat o foaie de pandispan si asezat in forma de tort, am udat cu sirop, am asezat si capsunile lateral, am turnat compozitia mea de panna cotta si am dat la congelator 10 minute. S-a intarit si am asezat si cealalta felie de pandispan insiropata, am asezat fructe si scurs gelatina preparata cu suc de capsuni. Am pregatit si trandafirasii si frunzulitele din marshmallow fondant. Am dizolvat pe baie de aburi caramelele cu lichiorul si apoi am adaugat 200 gr zahar pudra. Am lucrat cu restul de zahar pudra pana nu s-a lipit de maini si lasat la odihnit noaptea in folie transparenta, apoi am facut bilute care le-am intins cu lemnul si invartit ca petalele de tranfafiri. Le-am uns cu o pensula cu putin lichior Alchermes si asezat peste tort. La fel am facut si frunzele doar ca am folosit sirop de menta.