Tort Guiness
Desert / 22.02.2013

Ingrediente

Ingrediente blat: 250 ml bere Guiness 250 g unt 80 g cacao pudră 400 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă esenţă/extract vanilie 150 ml lapte bătut 280 g făină albă 2 linguriţe bicarbonat 1/2 linguriţe praf de copt Glazură: 50 g unt moale 300 g zahăr pudră 125 g (o cutie) brânză Philadelphia un praf de pudră de cacao

Mod de preparare

Încingeţi cuptorul la 180°C şi tapetaţi o formă de tort cu fund detaşabil (mai întâi unt, apoi făină). Puneţi berea şi untul într-o cratiţă şi încălziţi la foc mic, amestecând mereu, până se topeşte untul. Luaţi de pe foc şi adăugaţi zahărul şi cacaoa. Amestecaţi bine până se topeşte zahărul. Separat, bateţi împreună ouăle, laptele bătut şi extractul de vanilie. Încorporaţi-le şi pe acestea în compoziţie şi amestecaţi bine. Cerneţi făina, bicarbonatul şi praful de copt într-un bol încăpător. Turnaţi deasupra amestecul de lichide şi bateţi bine cu mixerul până cănd ingredientele s-au combinat perfect. Puneţi compoziţia în forma pregătită şi daţi la cuptor pentru 50-60 de minute sau până trece proba scobitorii. După ce scoateţi blatul din cuptor, lăsaţi-l să se odihnească 10 minute în formă, apoi puneţi-l pe un grătar până se răceşte complet. Glazura: bateţi cu mixerul untul şi zahărul, la viteză mică, până obţineţi o textură nisipoasă. Adăugaţi brânza şi încorporaţi-o la viteză mică, apoi măriţi viteza mixerului şi bateţi până devine pufoasă. Întindeţi-o pe prăjitura complet răcită, cu ajutorul unei spatule. Pudraţi cu cacao. Este o prăjitură minunată, mai ales de Dragobete. Éirinn, grá agam duit!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro