Tort Fluturas
Desert / 10.02.2013

Ingrediente

Blat: - 2 oua - 100 g. zahar - 1 praf sare - 5 linguri alune macinate - 80 g. faina - 30 g. amidon - 2 lingurite praf de copt Crema si ornat: - 10 g. gelatina - 150 g. ciocolata alba - 3 galbenusuri - 2 pliculete zahar vanilat - 30 g. zahar - 500 ml. frisca - 200 g. zmeura congelata - 150 ml. frisca - 150 g. gem de zmeura - 150 ml. frisca

Mod de preparare

Pt blat: Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare. Se amesteca faina cu praf de copt, amidon si alune si se inglobeaza in oua. Blatul se coace, intr-o forma cu hartie, 30 de minute la 180 grade. Cand se raceste, se taie pe 2 nivele intre care se pune gem, ca un sandvis. Pt crema: Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar vanilat si restul de zahar . Se inglobeaza ciocolata topita. Se bate frisca. Gelatina se dizolva si se amesteca in 5 linguri frisca. Se adauga la restul de frisca si se mai bate. Se amesteca in crema, impreuna cu fructele . Crema se adauga peste glat si se lasa la frigider max 2 ore. Se taie tortul pe jumatate. Se intorc blaturile, ca cele 2 extremitati rotunde sa se-ntalneasca in mijloc..ca un fluturas. Unde se unesc aripile , se traseaza o linie din bombonele cu rom, iar de jur imprejur se orneaza cu zmeura.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro