Ingrediente
Blat: - 6 oua mari sau 8 oua mici; - 150 g zahar; - 100 g faina; - 2 linguri suc de lamaie sau otet; - 1 lingura cacao; - 1 plic praf de copt. Creme: - 4 oua mari sau 5 oua mici; - 4 plicuri zahar pudra vanilat; - 300 g unt; - 200 ml lapte; - 1 lingura faina.
Mod de preparare
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta nu se mai simte. Apoi se adauga sucul de lamaie, cacao, faina si praful de copt. Albusurile se bat pana devin o spuma. Se adauga compozitia cu galbenusuri si se omogenizeaza. Se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-30 minute pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si ne ocupam de... Creme: 1. Se folosesc doar galbenusurile. Faina se dizolva in putin lapte. Restul de lapte se pune la incalzit, apoi toarna faina dizolvata si se amesteca pana se ingroasa. Pe baie de abur se amesteca galbenusurile cu 1 pachet de zahar pudra vanilat. Apoi se toarna si crema cu faina si se omogenizeaza.Se amesteca cu un tel pana cand crema se ingroasa. Apoi se lasa la racit. Intr-un vas se bat spuma untul si 2 pachete de zahar pudra vanilat. Cand compozitia cu galbenusuri s-a racit, se incorporeaza spuma de unt. Si gata prima crema! 2. Tot pe baie de abur bat albusurile cu 1 plic de zahar pudra vanilat pana devine o bezea omogena. Gata si a doua crema! Asamblarea prajiturii: Blatul se taie in doua pe lung. Pe un platou se aseaza prima parte de blat, apoi un strat de crema, iar blat, crema si bezeaua. Deasupra se poate pune glazura de ciocolata, sau ciocolata rasa. Este bine sa fie scoasa din frigider cu 10 minute mai devreme inainte de servire.