Ingrediente
BLAT,8 OUA,8 LINGURI ZAHAR,8 LINGURI FAINA,1 VF CUTIT PRAF DE COPT CREMA,6 OUA 6 LINGURI ZAHAR,250 ML LAPTE,30 GR GELATINA,500 ML FRISCA,100 GR STAFIDE INMUIATE IN ROM,350 GR ANANAS BUCATELE PENTRU ORNAT 500 ML FRISCA,2 PLICURI INTARITOR 1 PLIC GELATINA,FELIUTE DE MAR,KIWI,PORTOCALA SI BOABE DE STRUGURI
Mod de preparare
SE IAU CELE 8 OUA PT BLAT SI SE SEPARA.SE BAT ALBUSURILE SPUMA,SI SE ADAUGA PE RIND CELE 8 LINGURI DE ZAHAR SI SE BAT PINA SE TOPESTE,SE PUN GALBENUSURILE UNUL CITE UNUL SI AMESTECA BINE CU MIXERUL.SE ADAUGA CELE 8 LINGURI DE FAINA SI PRAFUL DE COPT PUTIN CITE PUTIN.SE TOARNA BLATUL INTR O FORMA DE TORT ROTUNDA UNSA SI TAPETATA CU FAINA SI SE COACE IN CUPTORUL PREINCALZIT 20 MINUTE LA FOC POTRIVIT.SE SCOATE BLATUL.SE LASA LA RACIT SI SE TAIE IN 2. FACEM CREMA IN FELUL URMATOR,SE SEPARA CELE 6 OUA.SE FREACA GALBENUSURILE CU 6 LINGURI ZAHAR,SE ADAUGA LAPTELE PUTIN CITE PUTIN SI SE PUNE LA FIERT LA BAIN-MARIE AMESTECIND CONTINUU PINA SE INGROASA CA O SMANTANA SUBTIRE.SE DIZOLVA GELATINA IN 100 ML APA RECE APOI SE ADAUGA IN CREMA FIERBINTE.SE LASA SA SE RACEASCA.CIND INCEPE SA SE INGROASE SE AMESTECA CU FRISCA ALBUSURILE BATUTE SPUMA ,STAFIDELE SI ANANASUL..SE PUNE BLATUL INFERIOR SE INSIROPEAZA CU PUTIN SUC DIN COMPOT APOI SE PUNE CREMA APOI BLATUL SUPERIOR INSIROPAT SI EL SI SE DA LA RECE DE PE O ZI PE ALTA.A DOUA ZI SE BATE 500 ML FRISCA CU INTARITOR SI SE PUNE PESTE TORT SE ORNEAZA CU FELIUTE DE MAR ,PORTOCALA,SI KIWI SI BOABE DE STRUGURI.APOI SE TOARNA PESTE TOT GELATINA CALDUTA.VA DORESC POFTA BUNA.