Tort de inghetata - "My Valentine"
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

Ingrediente:
-9 oua (pot fi si mai putine)
-1 l frisca vegetala
-40-50 g de zahar pentru fiecare ou
-esenta de rom
-esenta de vanilie
-50-60 g cacao
-4 linguri de ness

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albus
Galbenusurile se pun in trei castroane
Frisca se bate pana se intareste
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.
Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.
In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si ness-ul, dupa care se omogenizeaza.
In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacao, si se omogenizeaza.
Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.
Se poate pune in caserole mai mici astfel:
- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness
Se poate pune intr-o caserola mai mare.Astfel obtineti un minunat tort de inghetata.
Se pune la congelator circa 2 oua.
Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.
Se orneaza cu frisca si fructe, sau se rade ciocolata .
Se serveste imediat
Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.
Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma.
Timp de preparare:
30 minute

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro