Tort de ciocolata
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

- 10 ml otet de mere

- 5 buc. oua

- 10 ml ulei

- 6 lingura zahar
6 oua,8 linguri de zahar,1 plic zahar vanilat,1 plic praf de copt,,o ciocolata amaruie,6 linguri de nuca macinata,2 linguri de pesmet,1 plic de crema de ciocolata,o cana de lapte fiert,50 gr.unt

Mod de preparare

Se pun intr-un vas albusurile si 4 linguri de zahar si se bat spuma,in alt vas punem galbenusurile si doua linguri de zahar si plicul de zahar vanilat si il batem spuma,apoi adaugam galbenusurile peste albusurile batute,apoi adaugam nucile macinate si pesmetul ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,le mestecam bine si le punem intr-o forma la copt timp de o ora.Cand este gata scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca ,cand s-a racit taiem blatul in trei felii.Facem crema din lapte si plicul de crema de ciocolata,si ungem foile de blat.Fiecare foaie de blat trebuie umezita cu un sirop ,eu prefer sirop de la compotul de visine,are un gust usor acrut si deosebit.Dupa ce terminam de umplut tortul un ornam cu glazura de ciocolata,glazura obtinuta din ciocolata amaruie, 50 gr.unt,2 linguri de zahar,esenta de rom pe care le obtinem prin fierbere la baie marine pana se face o pasta cremoasa.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro