tort de Sf. Valentin: tort cu frişcă şi căpşuni
Desert / 10.02.2013

Ingrediente

200 gr faina 300 gr zahar 6 oua 1 praf de copt 6 linguri de ulei sau margarina topita 6 linguri apa Pentru frisca: 500 ml frisca lichida dulce 1 zahar vanilat Pentru sirop: 4 linguri de zahar 150 ml apa

Mod de preparare

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pâna se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecând usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cât se încorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia în forma si se coace 40 de minute sau pâna iese scobitoarea curata. Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori. Frisca: Se tine mixerul,bolul si frisca la rece în prealabil. Se mixeaza frisca pâna e tare. Sirop: Se amesteca zaharul cu apa pâna e topit zaharul. Se însiropeaza feliile si se aplica frisca si capsuni pe fiecare strat. Capsunile pot fi taiete în sferturi si se pot lasa si câteva cu frunza pentru deasupra. Nu trebuie decorat în nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro