Tort de clatite cu dulceata de gutui si ciocolata
Desert / 05.03.2013

Ingrediente

Fineti: o cutie mare Ciocolata: 1 tableta Nuci: cateva Portocala: cateva felii Dulceata: aproximativ un borcan Zahar vanilat: 1-2 pliculete Lapte: cat cuprinde Sare: un praf Oua: 2 Faina: 500 gr

Mod de preparare

Facem vreo 10-12 clatite (din faina, lapte cat cuprinde,1-2 oua, 1-2 plicuri de zahar vanilat). Le ungem cu fineti si cu dulceata de care vrem (eu am uns una cu dulceata de gutui, alta cu fineti, una cu dulceata si asa mai departe). Apoi imbracam tortul in fineti si radem ciocolata deasupra. Dam un pic la rece. Daca nu vrem fineti si vrem crema de ciocolata, putem sa facem una din 500 ml lapte, 4 linguri de faina, 100 gr unt sau margarina, 5 linguri de cacao, zahar cateva linguri, dupa preferinte si esente daca vrem. Amestecam laptele cu faina, cacaua si zaharul si le fierbem pana se ingroasa si cand se raceste combinam cu untul. Putem strecura printre clatite si nuci, stafide, alune, felii de portocala. Eu am bagat niste nuci si felii de portocala, ca asta am avut.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro