Ingrediente
1 lingurita praf de copt 30 gr cacao pudra 6 buc. oua 1 gr sare 350 gr zahar 2 ceasca apa 100 gr faina 250 gr ciocolata cu lapte 250 ml frisca lichida 300 gr visine 1 lingurita amidon 1 buc. esenta de rom
Mod de preparare
Se face mai intai crema de ciocolata. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca foarte bine cu mixerul si se da la frigider. Pentru blatul de tort luam ouale, 150 gr de zahar, 100 gr de faina, sarea si praful de copt stins cu putin suc de lamaie. Se separa albusurile de galbenus.Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga zaharul, faina, praful de copt si sarea. Dupa ce s-au incorporat toare ingredientele, se ia compozitia si se pune intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in 3. Se prepara si sosul de visine: se iau visinile (proaspete, inghetate, din compot) se toarna 100 gr de zahar peste visine si se da pe foc mic circa 15 minute. La final, inainte de a stinge focul se adauga lingurita de amidon si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca. Se face un caramel din zahar si apa. Se pune restul de zahar si se lasa la topit.Cand s-a topit zaharul se adauga si apa si se mai lasa sa mai fiarba putin.Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom. Se aseaza prima foaie de pandispan, se insiropeaza cu caramelul facut, 1/3 din cantitatea de crema, apoi se ia alta foaie de pandispan si se insiropeaza, se adauga crema, se ia si a treia foaie, se insiropeaza si se imbraca tortul cu crema ramasa.Deasupra se toarna sosul de visine si se glazureaza tortul cu ciocolata topita. Se lasa la frigider peste noapte.