Ingrediente
10 oua zahar vanilat 250 g zahar 1 esenta rom faina cat cuprinde Finetti 750 g Frisca lichida 200g Sirop
Mod de preparare
Se bat albusurile bine de tot cu esenta de rom(se intareste mai bine).Se adauga galbenusurile pe rand si zaharul putin cate putin.La fel si zaharul vanilat se adauga.Apoi se adauga in ploaie faina cat cuprinde.Se pune in forma dorita tapetata(patrata,rotunda sau inima ) si se da la cuptor. Dupa coacere se lasa la racit si se taie in 3 parti egale. Se pune prima parte si se insiropeaza(se topeste zahar-6 linguri-si apoi se adauga apa si esenta rom),apoi se adauga crema finetti,a doua parte de tort,s insiropeaza si se umple cu finetti,a treia parte si se insiropeaza si se orneaza bine cu finneti.Apoi cu frisca se orneaza dupa dorinta. Pentru design se poate orna si cu cateva capsuni sau cu floricele comestibile. Podta bunaa!