Ingrediente
Pentru blat: 6 oua 180 g zahar pudra 80 g faina 2 linguri cacao Pentu crema: 15 g nuci 140 g unt 1 baton vanilie 70 g zahar pudra 1 pahar lapte
Mod de preparare
Frecati galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugati cacaoa, puneti faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Amestecati usor, de sus in jos, pentru a se ingloba albusul si a nu se lasa compozitia. Coaceti intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Pentru crema, dati nucile prin masina de tocat nuci si apoi opariti cu laptele in care a fiert vanilia tocata. Adaugati untul si zaharul, apoi frecati totul cu lingura de lemn, pana cand crema creste si se albeste. Taiati blatul in doua sau trei, insiropati putin, apoi asezati crema intre foi. Imbracati tortul cu un strat subtire de crema si ornati mai apoi cu frisca sau garnisiti cu visine sau capsuni din dulceata, scurse bine de zeama.