inimioare cu migdale si portocale
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

200 g faina 100 g zahar tos 150 g unt 120 g migdale macinate 1/2 lingurita praf de copt 1 ou 3 linguri suc de portocale 1 lingurita coaja rasa de portocale 2 lingurite amidon Pentru ornat 100 g zahar pudra 3 linguri suc de portocale migdale intregi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si amidonul . Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si coaja de portocale pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza sucul de portocale amestecand in continuu. Se adauga migdalele macinate, si mixul de faina. Aluatul obtinut se strange intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute. Se intinde aluatul pe masa de lucru usor infainata, se intinde o foaie din care se decupeaza inimioare cu forma speciala. Biscuitii astfel formati se pun pe tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins pentru 12 minute. Se scot din tava si se lasa la racit. Se pregateste glazura: zaharul pudra se amesteca incet cu sucul de portocale, pana se obtine o pasta moale. Cu aceasta pasta se ung biscuiteii imediat, iar deasupra se pune cate o migdala intreaga. Mod de servire Inimioarele cu portocale si migdale se servesc ca si desert ori gustare. Merg foarte bine cu ceai, lapte sau cafea.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro