Tort cu zmeura si iaurt
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

Aproape toate iubirile incep cu un desert fin ; e ceva unic, ceva sublim –aproape discret-.:) Ingrediente : 600 g iaurt gras 10% grasime 200 ml.smantana pentru frisca 200 ml. frisca batuta 200 g ciocolata alba de buna calitate 700 g zmeura 1 pachet cu piscoturi 20 g gelatina sirop de zahar sau compot pentru insiropat piscoturile

Mod de preparare

Mod de preparare : Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora ,sa se ingroase. Scoatem crema de ciocolata si o mixam .Adaugam iaurtul si amestecam bine. Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu folie alimentara o cratita(forma) cu diametrul de 21 cm si incepem sa punem piscoturile, trase usor prin sirop,pe fundul formei formand un blat si un gard de jur imprejurul cratitei . Turnam compozitia in mijlocul piscoturilor .Acoperim cu folie si dam la frigider pana a doua zi. Ridicam tortul cu ajutorul foliei de sub el ,il asezam pe un platou si indepartam usor folia alimentara . Ungem suprafata tortului cu frisca si ornam cu zmeura . Crema va umple cam 3/4 din inaltimea piscoturilor iar diferenta ,pana la varful piscoturilor, se va completa cu frisca si zmeura,la final. Happy Valentine's day !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro