TORT DE CACAO
Desert / 08.05.2013

Ingrediente

pt. blat: 6 oua, 150g zahar, 75g faina, 50g cacao. pt. crema: 1/2 L lapte, 1 lingura cacao, 3 linguri faina, 4 linguri zahar, 100g unt, 2 linguri rom

Mod de preparare

pt. blat: Se bat intr-o cratita ouale intregi cu zaharul, pana ce volumul lor creste simtitor. Se bat apoi alternativ pe foc si la rece, de trei ori. Se adauga faina cernuta, amestecata cu cacao. Se coace o ora la foc mic, intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii egal de groase, se stropesc feliile cu sirop (400 mL apa amestecata cu 100g zahar si 1 lingurita de rom, pusa pe foc pana se topeste tot zaharul) si se pune intre ele crema. pt. crema: Se dizolva cacao, faina si zaharul cu putin lapte rece. Se freaca bine pana nu mai ramane nicin cocolos, se toarna incet 1/2 L lapte, se pune crema pe foc si se amesteca pana se leaga. Se da la o parte si cand este aproape rece se pune untul bucatele si romul. Se amesteca pana la omogenizare. Tortul se orneaza dupa imaginatie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro