PASCA
Desert / 08.05.2013

Ingrediente

750 g brânză dulce 5 ouă 10 linguri cu zahăr 250 g smântână 2-3 linguri cu făină praf de copt 50 g stafide 100 g unt + 1 linguriţă 3-4 plicuri cu zahăr vanilat 1 lămâie

Mod de preparare

1. Topeşte untul pe foc mic, dar nu-l lăsa să fiarbă. Pune-l deoparte, ca să se răcorească. 2. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până devine o compoziţie spumoasă. Adaugă untul răcorit, brânza de vaci bine scursă şi sfărâmată, smântâna, coaja rasă de lămâie. 3. Adaugă un vârf de cuţit de praf de copt şi făină în ploaie, cu mişcări de sus în jos, până obţii o compoziţie groasă ca smântâna. 4. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit bine, ca pentru bezea, încorporează-le în compoziţia de brânză. 5. Unge o tavă cu grăsime (ulei, margarină sau unt), tapeteaz-o cu făină şi toarnă compoziţia. Nivelează bine şi dă la cuptorul încins 35-40 de minute. 6. Topeşte la baie de aburi ciocolata, adaugă o linguriţă cu unt şi amestecă bine. Când pasca este gata, stropeşte-o deasupra cu ciocolată topită şi lasă să se răcească bine înainte de a o tăia. Truc: Dă stafidele prin făină înainte de a le pune în prăjitură. Astfel, nu se vor lăsa la fundul prăjiturii.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro