Tort cu nes si crema fina de branza,,Tip Diplomat"
Desert / 17.02.2013

Ingrediente

Blat;6 oua,200 g zahar,100 g ciocolata rasa,100 g unt sau margarina,150 g miez de nuca,100 g faina,un pachet praf de copt,o lingura cu varf de cafea solubila(ness),esenta vanilie Crema;500 g branza de vaci proaspata,400 g smantana grasa,zahar vanliat,2 pliculete gelatina alimentara,150 g zahar,esenta Sirop;150 ml apa,150 g zahar ,esenta rom Ornare;trufe de ciocolata,cacaoa

Mod de preparare

1.Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se obtine o bezea.Separat se freaca galbenusurile cu ciocolata rasa si untul taiat cubulete mici,cu esenta si cafeaua solubila,se adauga si miezul de nuca prajit si maruntit,se amesteca pana la omogenizare..Se incorporeaza in bezea crema obtinuta mai sus apoi incorporam si faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Se unge o forma de tort ,cu diametrul de 26 cm,cu margine detasabila,se tapeaza cu hartie de copt,se toarna aluatul si se da la copt,cca. 30 de minute,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos.Blatul se lasa la racit ,apoi se taie pe orizontala ,in 2 discuri egale. 2.Se fierba apa de sirop cu zaharul in cateva clocote ,apoi se adauga esenta,se opreste focul si se lasa sa se raceasca. 3.Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul ,cu zaharul vanilat apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica.Se amesteca bine. 4.In forma in care am copt blatul de tort,asezam primul disc insiropat cu sirop rece apoi turnam jumatate din crema de branza,se monteaza al 2lea blat si el insiropat si se toarma resul de crema de branza.Se niveleaza usor ,se decoreaza cu trufe de ciocolata apoi se lasa cel putin 2 ore la rece,de preferat de seara pana a 2 a zi,apoi se poate felia,dupa ce deasupra am cernut niste pudra de cacaoa. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro