Tort cu crema de cacao si alune
Desert / 19.12.2008

Mod de preparare

Cremos si consistent, tortul de alune merge excelent cu un pahar cu sampanie clasica!

Ingrediente si cantitati:

8-10 albusuri
300 grame de zahar
150 grame de unt
150 grame de faina
zeama de lamaie

Pentru crema:


4 linguri cu zahar
un praf de vanilie
200 grame de alune
50 grame de cacao
o bucatica de unt

Mod de preparare:


1. Se freaca 150 grame de unt cu 300 grame de zahar, se adauga 150 grame de faina si zeama de lamaie. Se amesteca bine, apoi se pune albusul batut spuma. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu putin unt si se coace astfel blatul in jur de o ora.
2. Dupa ce s-a racit, se taie in trei si se umple cu crema.
3. Crema de cacao cu alune se face astfel: se pun intr-o craticioara 4 linguri cu zahar, 2-3 linguri cu apa, vanilie si cacao. Se amesteca pe foc mic, iar cand s-a ingrosat, se iau 3 linguri din aceasta crema si se pun pe o farfurioara (pentru ornat), restul incorporandu-se in 200 grame de unt.
4. Se adauga alunele si se amesteca bine. Se glaseaza cu cele 3 linguri de crema oprite.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro